image
Sursa foto: tvrmoldova.md

„PD a cadonat Chișinăul blocului ACUM”; Inepția lui Cebotari, care l-a făcut pe Țâcu să se amuze copios // VIDEO

După o campanie electorală extrem de murdară, cu provocatori, atacuri la adresa candidaților blocului ACUM, mai ales în Chișinău, PD a decis să-și atribuie meritele obținute de ACUM în Chișinău și să-și justifice înfrângerea, după ce niciun candidat de-al lor n-a câștigat în circumscripțiile din capitală.

„Noi am cadonat Chișinău blocului ACUM. Și am făcut acest lucru intenționat. Noi l-am pus pe tava. Pentru că majoritatea circumscripțiilor trebuiau să fie câștigate de socialiști. Dacă ridicați și situația cu sondajele pe fiecare circumscripție, observați că aveau să câștige socialiștii. Ceea ce am făcut noi, PD - am intrat în această competiție pentru a scădea șansele Partidului Socialiștilor, și, în același timp, pentru a spori șansele blocului ACUM, de a lua un număr mai mare de deputați”, a spus Vladimir Cebotari, în cadrul unei emisiuni la TVR.

În context, moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Cebotari să explice cum anume a ajutat PD blocul ACUM și dacă asta înseamnă că PD a desemnat, în mod conștient, candidați slabi, care să nu reprezinte concurență pentru candidații blocului ACUM.

(Menționăm că pe circumscripțiile din capitală, PD a înaintat următorii candidați: Chiril Gaburici, Constantin Țuțu, Mihail Stratulat, Nae-Simion Pleșca, Nina Costiuc, Valentin Guznac, Valentina Rotaru, Alexandr Bannicov, Victor Mândru, Veaceslav Nedelea și Balaur Nicolae.)

„Este foarte simplu. Candidații blocului ACUM nu au avut o concurență adevărată pe segmentul lor. Pentru că atât candidații PSRM, cât și cei ai PD, de fapt, concurează pentru unul și același alegător - alegătorul de stânga, alegătorul cu viziuni sociale. Și evident că acest număr de oameni era prognozabil să fie. Și au trebuit să se împartă opțiunile între noi și ei. Și evident că aceasta a tras în jos socialiștii. Și sigur că noi am știut că n-o să luăm un număr de voturi care este suficient pentru a câștiga”, a spus Vladimir Cebotari.

Declarațiile vicepreședintelui PD l-au făcut pe Octavian Țâcu, deputat ales pe lista ACUM, să izbucnească în râs.

„Prima oară aud că, atunci când te angajezi într-un concurs, într-un meci, să vrei să dai câștigul adversarului. Mai ales luând în considerare încrâncenarea care a fost pe Chișinău, pe toate pozițiile, prin intimidarea lui Andrei Năstase, intimidarea Ingăi Grigoriu, pe mulți alții. A fost o campanie extrem de murdară. Acum Partidul Democrat găsește o scuză pentru înfrângerea pe care o are prin faptul că n-au vrut să câștige în Chișinău. Asta este ridicol. Or, Chișinăul este fața campaniilor electorale și victoria voastră în circumscripții se datorează tocmai faptului că ați dispus în teritoriu de această hoardă de primari care au servit regimului PD”, a fost replica lui Octavian Țâcu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: