image
Sursa foto: poză simbol

Caz șocant în nordul țării: Un copil de 11 ani ar fi fost violat de preotul care slujea în localitate

Un copil de 11 ani ar fi fost violat de preotul care slujea în localitate. S-ar fi întâmplat duminică, zi de slujbă pentru creștini, când individul în vârstă de 38 de ani ar fi abuzat sexual copilul chiar la el în casă. Purtătorul de sutană, acuzat de pedofilie, a fost reținut pentru 72 de ore.

Totul s-ar fi întâmplat duminică după amiază. Băiatul se îndrepta spre casă, când mașina preotului din localitate s-a oprit lângă el. Motivând că ar fi într-un drum, părintele i-ar fi propus copilului să-l ducă până acasă, însă s-a abătut din drum și l-ar fi dus pe băiat la el acasă, în satul vecin. Acolo individul ar fi comis fapta pentru care este acum izolat. După ce ar fi fost violat, băiatul a fugit la rudele din localitate, unde a povestit ce i s-a întâmplat.

Sătenii spun că sunt șocați de cele întâmplate, iar unii susțin că preotul nu este la prima abatere.

Potrivit procurorului șef al Procuraturii Glodeni, Sergiu Mititelu, unul dintre părinții victimei a fost cel care a anunțat despre acțiunile cu caracter sexual întreprinse de către preotului din localitate.

„A fost fost inițiată o cauză penală în temeiul articolului 172, al.3, litera A, Cod Penal al Republicii Moldova. Au fost efectuate un șir de acțiuni de urmărire penală în vederea verificării circumstanțelor cazului. La moment, persoana suspectă este reținută pe un termen de 72 de ore. În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului dat”, a declarat procurorul șef al Procuraturii Glodeni.

Reporterul Jurnal TV a încercat să vorbească și cu primarul localității, dar aceasta nu se afla la muncă. Ulterior a fost telefonat pentru o reacție, dar a declarat că nu comentează situația până nu se va pronunța instanța. Jurnal TV a cerut o reacție și de la Mitropolia Moldovei, însă responsabilii de acolo au spus că mai marii bisericii încă nu știu despre acest caz și că...„ei nu muncesc în fiecare zi”.

„Deci noi nu lucrăm în fiecare zi, judecata la nevoie, la necesitate se convoacă, atunci când avem materiale directe. Materialul trebuie să vină la mitropolie. Dvs acționați rapid că sunteți jurnalist și ați aflat, dar eu de-o pildă nici nu am aflat. Cred că diseară la știri o să aflu”, a declarat Valeriu Potoroacă, protoiereu al Mitropoliei Moldovei.

Dacă va fi găsit vinovat, individul în sutană riscă până la 20 de ani de pușcărie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: