„Îndemn toți primarii și toți funcționarii publici să aibă curaj și să susțină noul Guvern și noul Parlament. Apreciem susținerea administrației publice locale, care au demonstrat în pofida faptului că sunt intimidați și persecutați, amenințați, că vor să trăiască într-o țară liberă și independentă”, a declarat deputatul PAS, Petru Frunze.

Premierul Maia Sandu, prezentă la eveniment a ținut să mulțumească primarilor administrațiilor publice locale pentru susținere.

„Dragi primari și consilieri locali, vă mulțumim pentru că a-ți ieșit din cercul fricii și al amenințării. Este de apreciat curajul celor care sunt primii care ies în susținerea democrației. Știm cum s-a ajuns la fiecare primar cu șantaj cu amenințări și cu dosare penale. Nimeni nu vă va amenința de acum încolo”.

Gheorghe Răilean, primarul orașului Cimișlia a declarat: „Eu apelez la toți să nu pună la îndoială faptul că Partidul Democrat este unul criminal. Și eu am fost tentat de multe ori ca să renunț la funcție. Am fost amenințat cu dosare penale”.

În acest sens, aleșii locali au semnat o declarație:

„Constatăm cu îngrijorare criza politică în care a fost aruncată Republica Moldova. Considerăm indadmisibilă dictatura Partidului Democrat și a liderului acestuia care au uzurpat puterea de stat. Condamnăm toate actele de presiune și șantaj în adresa primarilor și a consilierilor raionali și locali”.

Urmăriți evenimentul: