image
Sursa foto: Vadim Ceban//Facebook

Șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban, bănuit într-un dosar penal privind gestionarea frauduloasă a carierei Micăuți

Actualul șef al companiei „Moldovagaz” Vadim Ceban are statut de bănuit într-un dosar penal privind gestionarea frauduloasă al SA „Cariera Micăuți”, în perioada anilor 2014-2015, atunci când deținea funcția de director general al acestei societăți comerciale.

Vadim Ceban a fost audiat la Procuratura Generală și i-a fost înaintat statutul de bănuit.

„La 13 aprilie 2022, actualul șef de la Moldovagaz, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunilor de samavolnicie (art.352 alin.(3) din Codul penal) și delapidare a averii străine, care a produs daune în proporții deosebit de mari, acțiuni săvârșite în complicitate cu mai multe persoane și cu folosirea situației de serviciu (art.42, art.191 alin.(5) din Codul penal). Menționăm că, acesta este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul gestionării frauduloase al SA „Cariera Micăuți” în perioada anilor 2014-2015, atunci când deținea funcția de director general al acestei societăți comerciale. La moment în cadrul acestei cauze penale au statut de bănuiți 4 persoane, urmând a fi audiate și alte persoane. Cu detalii despre circumstanțele cazului vom reveni ulterior cu informații suplimentare”, a declarat pentru Jurnal.md procurorul Mariana Cherpec.

Vadim Ceban a comentat pe Telegram informația și a dat asigurări că este gata să ofere informațiile necesare organelor de drept.

„Procuratura Generală investighează activitățile SA „Cariera Micăuți”, la care am fost director timp de 8 luni, în perioada 2014-2015. O procedură standard prin care a trecut toţi foştii conducători ai acestei întreprinderi. Desigur, sunt gata să ofer organelor de drept toate informațiile necesare și să dau orice explicații, pe cât posibil după 7 ani”, a comentat Vadim Ceban pe Telegram.

Noutăţile partenerilor

comentarii: