image
Sursa foto: Getty Images

Ce planuri are Real Madrid cu Vinicius Junior: Cum au analizat jurnaliștii spanioli prestația brazilianului în SUA

Real Madrid și-a încheiat turneul amical din Statele Unite, International of Champions, unde a debutat cu o înfrângere, în fața lui Man. United, urmată de două victorii, în fața lui Juventus și AS Roma. La revenirea în Spania, Real a mai disputat un amical în fața unei echipe italiene, AC Milan, în ediția a 39-a a trofeului Santiago Bernabeu, iar în toate aceste meciuri brazilianul Vinicius Junior a fost folosit de antrenorul Julen Lopetegui, fiind unul dintre fotbaliștii remarcați în această perioadă de pregătire.

A fost introdus titular în fața trupei lui Mourinho, dar nu a reușit să contribuie la golul madrilenilor, după care a fost schimbat în minutul 62.

Cu Juventus a evoluat incepand cu repriza secunda si imediat a oferit o pasă de gol pentru Asensio, la a doua reusită impotriva lui Juventus. Cu Roma a fost introdus în minutul 57, la 2-1, scor care avea sa fie si cel final, iar cu Milan a jucat ultimele 25 de minute, perioadă in care Real a marcat ultimul gol al meciului, prin Mayoral.

Jurnaliștii de la El Pais i-au făcut o analiză brazilianului despre care au scris că "a lăsat indicii de atacant vertical, profund și ambițios. Cu un marș suplimentar de explozivitate și un potențial extraordinar din punctul de vedere al imaginației atunci când se angajează în diblinguri. Dar el a arătat, de asemenea, și câteva carențe în jocul colectiv".

În mai 2-17, Vinicius s-a antrenat pentru prima dată cu Flamengo, iar 4 zile mai târziu debuta într-un meci oficial, cu Atletico Mineiro. A evoluat în 68 de meciuri, a marcat 14 goluri și a fost transferat de Real Madrid în schimbul a 45 milioane de euro, al doilea cel mai scump transfer al unui brazilian în La Liga, după Neymar.

Se pare că Real Madrid i-a pregătit brazilianului un program de pregătire special pentru a-i îmbunătați calitățile tehnice, dar și defectele la construcția atacurilor. Brazilianul suferă la controlul balonului cu piciorul stâng și la jocul aerian. De asemenea, centrările din alergare cu piciorul drept nu sunt cele mai reușite. Pe lângă toate acestea, Vinicius trebuie să-și îmbunătățească și finalizarea, fiind destul de lent. O problemă pe care marele Zico ar fi dezvăluit-o în presa sud-americană.

Cu toate astea, în acest moment, Julen Lopetegui nu s-a plâns de brazilian, dar este greu de crezut că Vinicius va fi un jucător de bază al echipei în acest an. Totul va depinde de cum se va pregăti, pentru că răbdare există din plin pentru el. Prin urmare, este de așteptat să-l vedem pe Vinicius jucând în multe partide pentru echipa a doua a clubului madrilen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: