image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC a stabilit data celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 3 noiembrie 2019, desfăşurarea turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor în 383 de localităţi din Republica Moldova.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie 2019. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Dacă unul dintre cei doi candidați se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Buletinele de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) se vor tipări conform modelelor aprobate de Comisie pentru alegerile locale generale din 20 octombrie curent.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.

În același context, concurenții electorali vor prezenta, până la data de 1 noiembrie 2019, ora 16:00, rapoartele privind veniturile și cheltuielile din campania electorală pentru turul al doilea de scrutin sau vor informa despre faptul că nu au deschis/redeschis contul cu mențiunea ”Fond electoral” și nu au suportat cheltuieli financiare. Partidele, alte organizații social-politice, blocurile electorale vor prezenta respectivul raport (sau vor informa despre nedeschiderea contului) la Comisia Electorală Centrală, iar candidații independenți – la consiliile electorale de circumscripție.

Amintim că, în urma desfășurării alegerilor locale generale de duminică, 20 octombrie 2019, au fost aleși 515 primari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: