image
Sursa foto: Getty Images

Scrisoarea de adio a lui Andres Iniesta, după retragerea din naționala Spaniei

Andres Iniesta și-a anunțat retragerea de la echipa națională, după eliminarea în fața Rusiei, din optimile Campionatului Mondial. Mijlocașul de 34 de ani a lăsat și o scrisoare de adio, prin care le mulțumește tuturor celor care i-au fost alături.

”Salutare! Cu 14 ani în urmă am îmbrăcat pentru prima oară tricoul naționalei. Aveam 15 ani și nu voi uita niciodată acel moment. Era visul vieții mele să apăr culorile țării mele. Era ceva foarte special, nu doar un vis, ci o mare responsabilitate. În toată această perioadă am încercat să fiu conștient de ce înseamnă asta și să dau tot ce am mai bun pentru a vă face mândri.

Cred că am avut noroc să trăiesc cele mai importante momente ale naționalei noastre, care a avut o generație excepțională, din toate punctele de vedere. Am avut mare succes, am realizat lucruri la care cu toții visam de când eram copii, dar am avut și momente dificile. Tuturor vă mulțumesc că m-ați transformat într-un coleg și un fotbalist mai bun. A fost o plăcere să fiu alături de voi în acești ani.

Acum, a venit timpul să mă retrag. Nu este o decizie ușoară. M-am gândit mult la acest lucru în ultimele luni. Dorința de a continua e mare, dar tot timpul am spus că voi face ce e mai bun pentru echipa națională. Viitorul pare strălucit, alături de un grup de jucători incredibili, pe care îi voi susține din postura de fan. Sunt sigur că va urma o perioadă incredibilă. Calitatea acestui grup este extraordinară.

Vreau să îi mulțumesc federației pentru ajutorul pe care mi l-a acordat în acești ani, tuturor președinților, managerilor și celor cu care am împărtășit aceste momente. Am avut norocul să lucrez cu antrenori mari, mai ales cu Luis Aragones, cu care am cucerit Europa, după un turneu de vis. Tuturor le mulțumesc că au contat pe mine, pentru încredere și pentru faptul că au schimbat fotbalul spaniol.

Tuturor fanilor, vă mulțumesc atât de mult pentru ajutor, incredere și afecțiune. Întotdeauna cu La Roja.

În ultimul rând, vreau să îi mulțumesc familiei mele, pentru suportul necondiționat și pentru că întotdeauna a fost alături de mine. Am urmărit un vis și l-am realizat”, a fost mesajul lui Iniesta.

Andres Iniesta a debutat în naționala Spaniei în 2006 și a adunat în tricoul Furiei Roja 131 de selecții, în care a marcat 13 goluri. Cea mai importantă reușită a fostului jucător al Barcelonei a fost cea din finala CM 2010 din Africa de Sud. Golul înscris în prelungirile duelului cu Olanda a adus singurul titlu mondial din istoria Spaniei.

Pe lângă Cupa Mondială precizată mai sus, Iniesta (34 de ani) a făcut parte din generația magică a ibericilor, care a câștigat și două titluri europene (2008, 2012).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: