image
Sursa foto: Jurnal.md

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, la un an de activitate: „Nu am privit nici spre Președinție, nici spre Parlament”

Procurorul General Alexandr Stoianoglo își prezintă activitatea la un an de mandat. Acesta a declarat că de când este la șefia procuraturii acesta nu a fost influențat de nimeni pentru a lua deciziile.

„Nu am privit nici spre Guvern nici spre Parlament și nici spre Președinție. Am pus punct acestor lucruri si sper ca aceste vremuri nu se vor repeta. Nu mai este un secret că ani la rând procuratura pornea dosare fabricate. Pe parcusul acestui an nimeni nu m-a putut influența în decizii. Timp de un an nici o persoană nu mi s-a adresat pentru a lua decizii favorabile în vreun dosar. Timp de un an, nici un om de afaceri nu a fost reținut. Am izbutit să schimbăm conducerea mai multor Procuraturi teritoriale”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Cât despre dosarul furtului miliardului, Procurorul General a declarat că acesta a fost cea mai complicată provocare, însă în scurt timp acesta va prezenta deznodământul investigației.

„Au fost nenumărate blocaje din partea organelor de stat, am semnalat public despre ele. La începutul invetigației aceasta a fost îndreptată intenționat pe o pistă greșită. Totuși am reușit să aflăm că principalul beneficiar este Vladimir Plahotniuc, s-a dispus arestarea și sechestrarea averilor acestuia din țară și de peste hotare. Unele fapte au fost acoperite în mod bizar. Se vede lumina și stim ce avem de făcut pentru etapa finală, vom prezenta deznodământul”, afirmă Stoianoglo.

Urmăriți live evenimentul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: