image
Sursa foto: Unian

Autoritățile ucrainene: Rușii pun la cale o provocare pe teritoriul Centralei din Zaporojie; Își retrag tehnica și oamenii

Au fost recepționate noi informații care ar confirma pregătirea de către ocupanții ruși a unor acțiuni teroriste pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie care ar urma să aibă loc astăzi, 19 august. Despre aceasta anunță Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, citată de Unian. Rusia și-a retras ieri angajații, reprezentanți ai Rosatom de pe teritoriul Centralei, iar azi își retrage tehnica de pe acest teritoriu. Totodată o parte din angajații importanți ai întreprinderii au primit ordin să stea acasă.

„Am recepționat informații suplimentare care confirmă pregătirea de către ocupanți a unei provocări la centrala nucleară din Zaporojie la 19 august. Angajaților autorizați ai Centralei (care își îndeplinesc funcțiile în baza licențelor eliberate de Inspectoratul Nuclear de Stat) li s-a dat ordin să nu iasă la serviciu, să stea acasă. Doar o mică parte din personalul operațional va avea voie să intre pe teritoriul uzinei", anunță ministerul Apărării ucrainean

Potrivit Direcției Principale de Informații, la 18 august, la ședința de seară a conducerii Centralei din Zaporojie, reprezentanții Rosatom au lipsit, deși aceștia participau la toate întrunirile din moment ce au ocupat această instituție. Reprezentanții Ministerului Apărării al Ucrainei au remarcat că reprezentanții Rosatom au părăsit definitiv teritoriul Centralei nucleare.

„Având în vedere cantitatea de munițiii care se află acum pe teritoriul centralei, precum și bombardamentele provocatoare repetate, există o mare probabilitate a unui atac terorist asupra obiectivului nuclear”, a declarat sursa citată de Unian.

Amintim că la 18 august, comandamentul militar rus a amenințat că va opri funcționarea centralei nucleare Zaporojie. Înainte de aceasta, Ministerul rus al Apărării a declarat că pe 19 august aici ar putea avea loc „o acțiune provocatoare la scară largă a regimului de la Kiev”, care ar fi organizată în timpul vizitei secretarului general al ONU António Guterres în Ucraina.

Direcția Principală de Informații a Ucrainei, consideră că Rusia pregătește astăzi, 19 august, o provocare la centrala nucleară Zaporojie.

Conducerea și angajații centralei nucleare Zaporojie solicită statelor să prevină o eventuală catastrofă care s-ar putea produce din cauza iresponsabilității regimului de ocupație rus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: