image
Sursa foto: parlament.md

Firma condusă de soțul deputatei Valentina Buliga continuă să prospere datorită contractelor cu spitalele

Firma ”Ecostat” SRL, al cărei administrator a devenit acum doi ani Alexei Buliga, soțul deputatei democrate Valentina Buliga, continuă să obțină contracte de prestare a serviciilor la instituțiile medicale din țară.

În doar două luni ale anului curent, firma a încheiat cinci contracte în valoare de circa un milion 200 de mii de lei, după alte 7 contracte de peste un milion de lei semnate în 2017, potrivit unei investigații a jurnaliștilor de la Moldova Curată.

Firma a început să presteze servicii la spitale după ce administrator a devenit Alexei Buliga. Soția acestuia este președintă a Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie. Anterior, deputata a spus că nu are vreo legătură cu licitațiile organizate de spitale și câștigate de „Ecostat” SRL.

Compania își desfășoară activitatea în domeniul colectării, tratării și eliminării deșeurilor medicale, dar prestează și servicii de decontaminare.

Jurnaliștii au mers la sediul ei pentru a discuta cu administratorul despre succesul brusc al firmei: de la înființare și până în luna octombrie 2016, „Ecostat” SRL nu a câștigat vreun contract de achiziții cu vreo instituție publică.

Contractele au început ”să curgă”, așa cum a relatat Moldova Curată într-o investigație jurnalistică, la o lună după venirea lui Alexei Buliga în funcția de administrator. Nu a fost găsit nici de această dată, nici la birou și nici la telefon, unul dintre muncitori spunând că administratorul e în concediu.

firma Buligafirma Buliga

Găsiți continuarea investigației pe Moldovacurata.md.

Noutăţile partenerilor

comentarii: