image
Sursa foto: Jurnal.md

Peste 500 de pompieri și salvatori vor fi la datorie de Paștele Blajinilor

Salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor, dar și pentru lucrări de deblocare în aceste zile. Instituția informează că dispune de 150 de unități de tehnică care sunt pregătite pentru misiuni de salvare.

Ofițerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre pericolul nerespectării regulilor antiincendiare.

Pompierii îndeamnă populația să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și la nimicirea gunoiului menajer.

Mai mult, o atenție sporită este acordată și persoanelor care întreprind acțiuni de curățire a teritoriilor cimitirelor. În acest sens, salvatorii îndeamnă persoanele să nu aprindă vegetația uscată sau gunoiul depozitat pentru a evita producerea incendiilor.

În caz de situații excepționale oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112. Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în zilele de Paști angajații IGSU au intervenit în 150 situații de risc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: