image
Sursa foto: Getty Images

Cutremur la Manchester United: Anunțul făcut în Anglia după înfrângerea din derby-ul cu Liverpool

Manchester United are parte de un sezon dezastruos în Premier League iar presa din Anglia susține că patronii, familia Glazer, fac eforturi mari să vândă clubul. ”Asta explică multe”, susțin britanicii.

”The Glazers” se află la conducerea lui Manchester United de 13 ani, iar The Guardian susține că aceștia au investit în clubul de pe Old Trafford nu mai puțin de un miliard de lire sterline din 2005 până acum.

Jose Mourinho profită la maximum de înțelegerea pe care o are cu clubul englez. Contractul portughezului este valabil până în 2020, iar dacă oficialii lui United vor decide să-și demită antrenorul, vor trebui să-i plătească o sumă greu de neglijat. Deși inițial a apărut în presa britanică o clauză de 13 milioane de euro, pentru care suporterii au început să facă chetă, suma ar fi de fapt mult mai mare. Mirror, citat de Marca, informează faptul că Manchester United va trebui să plătească 34 de milioane de euro dacă îl va da afară pe portughez.

Potrivit clauzei din contract, United ar scăpa mai ieftin doar dacă îl vor demite pe Mourinho în condițiile în care echipa va încheia pe o poziție care nu facilitează accederea în Champions League. Astfel, clubul de pe Old Trafford îi va plăti portughezului 11 milioane de euro.

În acest moment, Manchester United se află pe locul 6, la 19 puncte de liderul Liverpool, dar și la 11 lungimi de ultimul loc care duce în UEFA Champions League.

Noutăţile partenerilor

comentarii: