image
Sursa foto: Jurnal.md

O familie din Bobocica a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Trei persoane din localitatea Bobocica, raionul Cantemir, s-au intoxicat cu monoxid de carbon și au fost internate de urgență la spital. Cazul a avut loc pe 19 ianuarie.

Potrivit primelor investigații, familia a încălzit soba, iar din cauza gazului toxic emanat, aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat în vârstă de 44 de ani, o femeie în vârstă de 38 de ani, dar și copilul acestora, un băiat de doar 3 ani au fost spitalizați după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incendiul în locuință nu s-a produs.

La momentul actual viața persoanelor este în afara pericolului. În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre riscurile exploatării surselor de încălzire defecte și a sobelor neverificate. Din cauza fisurilor sau a coșului de fum defecte, oamenii se pot intoxica cu monoxid fără a conștientiza sursa de intoxicație. Monoxidul de carbon nu are miros, nici culoare, iar din această cauză, mulți oameni prea târziu se pot adresa după ajutor. Pompierii îndemnă persoanele să fie foarte prudente și să aerisească cât mai des încăperile, iar pe noapte focul din sobe trebuie stins.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: