image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Ultima oră! Procurorul general interimar cere ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor

Procurorul general interimar cere ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor. În adresa speakerului Parlamentului au parvenit nouă cereri în acest sens.

Procuratura Generală cere ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor „în vederea reținerii, arestării și trimiterii în judecată” a liderului Partidului Șor, acesta fiind învinuit în baza mai multor articole din Codul Penal.

Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale, falsul în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu.

Materialele parvenite de la PG urmează să fie transmise Comisiei Juridice, Numiri și Imunități. Comisia își prezenta raportul în Parlament, iar plenul va decide cu privire la ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor.

După anunțul privind solicitarea PG în privința lui Ilan Șor, colegii săi de partid au cerut pauză. „Conform drepturilor noastre, cerem pauză de 45 de minute”, a spus Marina Tauber.

Amintim că Ilan Șor a fugit din Republica Moldova în iunie 2019 după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. În 2017, el a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: