image
Sursa foto: AstraFilmFestival

Astra Film Festival: Moldoveanca Olga Lucovnicova a luat premiul pentru cel mai bun regizor, secțiunea România

Astra Film Festival a premiat, cel mai bun regizor, secțiunea România. Premiul pentru cel mai bun regizor a fost acordat Olgăi Lucovnicova pentru filmul Nanu Tudor (Belgia, Ungaria, Portugalia - 2021).

Olga Lucovnicova face în acest film, prezentat la Sibiu în premieră națională, o călătorie poetică în trecut, unde descoperim că amintirile nostalgice ale unei copilării fericite sunt adânc înecate în traumă.

„Juriul a decis să acorde premiul pentru regie lui Olga Lucovnicova, pentru modul organic în care pătrunde cu camera în propriile amintiri din copilărie și relația traumatică cu unchiul ei. Prin planuri apropiate suprapuse pe imaginile unui trecut idilic doar în aparență, înțelegem semnificația șocantă a dialogului dintre autoare și cel care i-a marcat copilăria”, se arată în motivația Juriului.

Juriul Secțiunii România a fost alcătuit din: Dimitris Kerkones – programator la Thessaloniki International Film Festival; Cecilia Felméri – regizoare și profesoară la la Facultatea de Regie a Universităţii Sapientia din Cluj; Costi Rogozanu – scriitor și jurnalist.

Noutăţile partenerilor

comentarii: