image
Sursa foto: privesc.eu

Igor Dodon, după ședința CSS: PG a deschis dosare penale pe acțiuni din 2012-2013 când se pregătea furtul miliardului

Procuratura Generală a deschis dosare penale pe acțiuni din 2012-2013, atunci când se pregătea terenul pentru furtul miliardului. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Am fost informați detaliat din partea procurorului general interimar despre unele cauze penale deschise. Este vorba de unele subiecte care au fost trecute cu vederea de fosta conducere a PG. Se referă nu doar la procedura de scoatere a banilor din sistemul bancar, dar și perioada anilor 2012 - 2013, când se pregătea furtul miliardului”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, va avea discuții separate cu cei de la PG și CNA, în format mai îngust, împreună cu premierul și președintele Parlamentului.

În ceea ce privește dosarul penal pe faptul uzurpării puterii în stat, Dodon a menționat că sunt întreprinse mai multe acțiuni, dar nu a precizat detalii.„Este vorba de secretul anchetei. Comisia parlamentară va veni cu informații către sfârșitul lui septembrie”, a mai spus acesta.

Alte subiecte discutate astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate se referă la înstrăinarea patrimoniului neutilizat din dotarea Armatei Naționale din perioada 2015 - 2016, proiectul „Arena Chișinău”, dar și alimentarea copiilor în școli și grădinițe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: