image
Sursa foto: Getty Images

CM 2018 a schimbat ierarhiile: Cristiano Ronaldo nu mai e printre cei mai bine cotați 10 jucători din lume

Cupa Mondială din Rusia a schimbat ierarhiile în topul celor mai bine cotați jucători din lume. Deși a făcut un turneu destul de bun și a marcat patru goluri, valoarea estimată a lui Cristiano Ronaldo a scăzut, lusitanul ieșind pentru prima dată după mulți ani din Top 10.

Cumpărat de Juventus Torino de la Real Madrid în schimbul a 100 de milioane de euro, Cristiano Ronaldo a ajuns până pe poziția a 13-a în topul celor mai bine cotați jucători din lume, conform celebrului site de specialitate transfermarkt.de. Valoarea estimată a starului portughez a scăzut cu 20% în ultimele 6 luni, de la 120 la 100 de milioane de euro.

Din cei mai buni 50 de jucători din lume, doar cotele a trei fotbaliști au înregistrat scăderi după competiția găzduită în această vară în Rusia: Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski și Luis Suarez.

Prima poziție este ocupată în continuare de Lionel Messi și Neymar, ambii fiind evaluați la 180 de milioane de euro. Deși ambii au avut prestații modeste la competiția încheiată în urmă cu o săptămână, cotele de piață nu au fost afectate deloc.

Pe podium și-a făcut apariția francezul Kylian Mbappe, noua senzație a fotbalului european. Votat cel mai bun tânăr jucător în Rusia, Mbappe este evaluat la 150 de milioane de euro. Surprinzător, în Top 10 și-a făcut apariția și un jucător cu doar 22 de minute la Cupa Mondială. Este vorba despre argentinianul Paulo Dybala.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: