image
Sursa foto: diez.md

Reacția lui Ghilețchi la acuzațiile lui Alaiba privind înnoirea selectivă a pașapoartelor expirate

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, care candidează în Circumscripția 51 SUA, Canada, respinge acuzațiile blocului ACUM Platforma DA și PAS, precum că Guvernul înnoiește pașapoarte doar în SUA și doar unor moldoveni pentru a-l favoriza.

„Da, e adevărat că în calitate de deputat, la solicitarea mai multor cetățeni moldoveni din America, am făcut demersuri și au fost alocați bani pentru procesul de pașaportizare a cetățenilor noștri. Și am făcut acest lucru în mod transparent, în ședința publică a Parlamentului”, a menționat Ghilețchi.

Acesta nu a precizat însă de ce unele regiuni și orașe cu o densitate considerabilă de cetățeni ai Republicii Moldova (Chicago, Montreal, Toronto) au fost excluse din acest proces și dacă asemenea proces a fost organizat și în alte state UE, unde sunt un număr mare de cetățeni, care și-au demonstrat capacitatea de mobilizare la vot.

Dumitru Alaiba, candidatul ACUM pentru circumscripția 51 SUA, Canada, a solicitat informație oficială despre acest proces, și anume despre criteriile în baza cărora au fost stabilite regiunile în care a fost organizat procesul de înnoire a pașapoartelor

Potrivit blocului ACUM, persoanele de contact indicate de Ambasada RM din SUA în anunțurile sale publice fac campanie deschis în favoarea unui candidat în circumscripția 51, actualul vice-speaker al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi.

Într-un răspuns oferit de Agenția Servicii Publice, se spune că procesul de înnoire a pașapoartelor, cu echipe și echipamente mobile, a fost organizat doar de Ambasada RM în SUA, nu și cu alte ambasade ale țării noastre din America de Nord sau Uniunea Europeană.

Agenția a refuzat să ofere informație, sau cel puțin o estimare, despre câte pașapoarte au fost sau vor fi emise în cadrul acestui program până în alegerile din 24 februarie 2019.

Noutăţile partenerilor

comentarii: