image
Sursa foto: presedinte.md

Primarii ar fi fost impuși să semneze declarații de susținere a lui Dodon: „Maia Sandu va lichida satele și policlinicile”

Președinții a 22 de raioane și primarii din peste 400 de localități ale țării ar fi semnat o declarație în care își anunță susținerea pentru Igor Dodon. Despre aceasta a anunțat astăzi staff-ul electoral al lui Dodon, după ce, acum patru zile, opoziția acuza că aleșii locali sunt impusi să semneze declarații de susținere a „candidatului independent”.

Potrivit unui comunicat remis presei de staff-ul lui Dodon, declarația susținută de aleșii locali rămâne deschisă spre semnare pentru alți primari, „indiferent de apartenența politică a acestora”. Cumva se știe și câți aleși locali vor semna pentru Igor Dodon - peste 500.

„Primarii și președinții de raioane au afirmat că Igor Dodon șef de stat este garant al faptului că nu se vor închide școlile, spitalele și policlinicile. În schimb, dacă Maia Sandu vine la conducere, vor fi lichidate jumătate din satele țării și peste două treimi din raioane, au avertizat aleșii locali. La fel, vor fi falimentați agricultorii din țară, cu scopul ca ulterior pământurile să fie vândute corporațiilor străine, iar moldovenii să fie transformați în argați ai străinilor”, se spune în comunicatul de presă.

Totodată, în opinia aleșilor locali de nivelul doi și trei, potrivit staff-ului lui Igor Dodon, doar actualul președinte „este garantul păstrării valorilor și tradițiilor noastre seculare, garantul păstrării familiei tradiționale, formate din bărbat și femeie”.

Săptămâna trecută, opoziția a primit semnale că aleșii locali sunt impuși să semneze în favoarea lui Igor Dodon, fiind mințiți că, dacă acesta va învinge la alegeri, vor fi finanțate mai multe proiecte locale.

„Primarii trebuie să înțeleagă că Igor Dodon nu a făcut nimic în patru ani pentru comunitățile locale, nu a negociat cu partinerii externi nici un program de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală. Igor Dodon după 15 noiembrie nu va avea nici o funcție de conducere, va pierde alegerile exact cum a pierdut în primul tur. Guvernul condus de Igor Dodon a blocat permanent orice inițiativă de-a oferi posibilitate primăriilor să încaseze în buget un volum mai mare de impozite și taxe locale”, a comentat deputatul PAS Patru Frunze care a publicat un model de declarație pentru susținerea lui Dodon.

declarațiedeclarație

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: