image
Sursa foto: istock.com

Compania „spion” a lui Putin din spatele multor aplicații Apple și Google; Chiar și armata SUA folosea tehnologia

Lumea tech este zguduită din temelii de o informație surprinzătoare, ce tocmai a ieșit la suprafață și a devenit, rapid, subiect de știri în toată presa occidentală.

Este vorba despre compania Pushwoosh, care dezvoltă coduri informatice pentru numeroase aplicații ale giganților Apple și Google. Aparent, până aici, toate sunt bune și frumoase. Compania se prezintă a avea sediul în Statele Unite ale Americii și, deci, nicio problemă, nu? Ei bine, nu! Tocmai s-a descoperit faptul că renumita Pushwoosh ar fi, de fapt, un instrument al Rusiei.

Dezvăluirea inițială ar fi fost făcută de jurnaliștii Reuters, iar Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și-ar fi recunoscut deja greșeala și faptul că s-a înșelat când a crezut că Pushwoosh este o invenție americană.

Chiar și armata SUA folosea tehnologia companiei ruse, crezând că e americană

Cel mai grav aspect este că produsele tech dezvoltate de această companie au ajuns atât de populare și larg răspândite, încât ajunseseră să fie folosite chiar și armata americană. Aceasta a transmis, potrivit presei străine, că a eliminat o aplicație ce conținea un cod Pushwoosh încă din luna martie, dar grav este că, până atunci, pare să fi folosit aceste servicii.

Mai mult, aria de răspândire a serviciilor acestei companii se întinde foarte amplu și a acaparat nenumărate domenii de activitate, dar și instituții internaționale, ONG-uri etc. Reuters vorbește despre companii internaționale, organizații non-profit influente și agenții guvernamentale, de la compania internațională de bunuri de larg consum Unilever și UEFA până la puternicul lobby politic american pentru arme de foc, National Rifle Association (NRA), și Partidul Laburist din Marea Britanie.

Totuși, deși situația ne poate stârni îngrijorare, trebuie să ne păstrăm obiectivitatea și să precizăm faptul că, potrivit celor prezentate pe site-ul oficial al companiei, aceasta nu colectează date sensibile. De asemenea, cei de la Reuters nu au prezentat dovezi care să contrazică acest lucru și să ne arate, clar, că această companie a intrat în posesia anumitor informații delicate, scrie Playtech.ro.

Merită, de altfel, precizat și faptul că presa internațională vorbește despre faptul că autoritățile ruse au obligat companiile locale să predea datele utilizatorilor agențiilor de securitate naționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: