image
Sursa foto: jurnal.md

După o săptămână de la anunțul privind rechemarea lui Andrei Neguță, nu este clar unde este decretul lui Igor Dodon

La o săptămână după ce Guvernul a anunțat rechemarea lui Andrei Neguță din funcția de ambasador al Moldovei în Federația Rusă, urmare a scandalului anabolizantelor diplomatice, decretul lui Igor Dodon așa și nu a fost publicat în „Monitorul Oficial”. Președinția ne asigură că documentul există, doar că acesta este de negăsit. Mai mult, purtătoarea de cuvânt a președintelui în exercițiu nu a binevoit să ne prezinte vreo copie a documentului cu semnătura președintelui sau să ne arate unde acesta poate fi accesat? Expertul în drept constituțional, Nicolae Osmochescu, susține că rechemarea lui Neguță are loc cu multiple abateri, iar în spațiul public au apărut informații precum că rechemarea ambasadorului se tărăgănează intenționat.

Semnele de întrebare privind așa-zisa rechemare a lui Andrei Neguță din Rusia au apărut după ce JurnalTV l-a invitat pe ambasador să participe prin Skype la una dintre emsiunile postului. Neguță ne-a transmis că - cităm - „Nu sunt clare detaliile revenirii mele la Chișinău. Nu este publicat decretul.”

Am căutat decretul semnat de Igor Dodon în „Monitorul Oficial”, dar nu l-am găsit. Acesta încă nu a fost publicat. Am găsit doar Hotărârea de Guvern privind rechemarea lui Andrei Neguță în ediția din 11 decembrie a „Monitorului Oficial”.

Contactată de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, ne-a spus că ”Decretul a fost semnat de președintele Republicii Moldova după ce acesta a fost prezentat de Guvern.” Întrebată de ce decretul nu a fost publicat încă în „Monitorul Oficial”, Carmena Sterpu nu a mai răspuns. Nu am primit răspuns nici la solicitarea de a ni se arăta vreo copie a documentului cu semnătura lui Igor Dodon pe el. În acest context, am solicitat opinia expertului constituționalist Nicolae Osmochescu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: