image
Sursa foto: jurnal.md

Alte 304 de cazuri noi de infectare cu COVID-19: Trei persoane au decedat, printre care și o asistentă medicală

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 080 de cazuri.

Astăzi în Republica Moldova s-au înregistrat 304 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria. 303 cazuri sunt cu transmitere locală și 1 caz de import (Ucraina). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 080 de cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 2161, dintre care primar – 1607 şi repetat – 554.

Din numărul total de cazuri din această zi, 25 sunt lucrători medicali: medici – 7, asistenți medicali – 16, personal auxiliar – 2.

Totodată ministerul informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19, printre care și o asistentă medicală.

Deces 519: Bărbat de 37 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 20 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: insuficiență cardiacă și cerebrală, disfuncție hepatică, dereglări hidroelectrolitice, lactacidemie.

Deces 520: Femeie de 83 ani, din Transnistria. Comorbidități: boala inschemică a cordului, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, colecistită.

Deces 521: Cu regret anunțăm trecerea în neființă a doamnei Zinaida Popușoi, în vârstă de 67 ani. Aceasta a fost internată în stare gravă, la data de 26 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Dna Zinaida Popușoi și-a dedicat toată viața meseriei nobile, de asistentă medicală. Aceasta a activat pînă în luna martie curent la Spitalul Raional Orhei. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, colegilor și tuturor celor ce au cunoscut acest om însemnat pentru sistemul medical.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: