image
Sursa foto: Getty Images

Fotbaliştii şi antrenorii străini din Ucraina şi Rusia pot semna cu alte echipe până pe 30 iunie 2023

FIFA a extins până pe 30 iunie 2023 posibilitatea ca jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina şi Rusia să semneze contracte cu alte cluburi fără să aştepte perioada oficială de transferuri.

"Biroul Consiliului FIFA a decis extinderea aplicării regulilor temporare de angajare stabilite în regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor (RSTJ) pentru a oferi asistenţă concretă jucătorilor, antrenorilor şi cluburilor care suferă consecinţele războiului din Ucraina", a indicat forul fotbalistic într-un comunicat.

Această decizie vine în urma modificărilor la RSTJ adoptate de FIFA pe 7 martie 2022 şi 16 martie 2022, se aminteşte în comunicat.

"Prevederile aprobate de Biroul Consiliului stabilesc că în cazul în care cluburile afiliate Federaţiei Ucrainene de Fotbal (UAF) sau Federaţiei Ruse de Fotbal (RFS) nu ajung la un acord cu jucătorii şi/sau antrenorii străini cel târziu pe 30 iunie 2022 - şi dacă nu s-a convenit altfel în scris - jucătorii şi antrenorii respectivi au dreptul să-şi suspende contractul de muncă până la 30 iunie 2023", a continuat FIFA.

Citeşte mai mult despre

comentarii: