Consilierul Roman Cojuhari a declarat că deși bugetul se confruntă cu un amplu deficit bugetar și autoritățile susțin că nu există bani pentru susținerea medicilor, a micului business și a deținătorilor de patente, primarul insistă în continuare pe niște proiecte costisitoare legate de amenajarea teritoriului.

Potrivit consilierului, la 26 martie, curent, primarul a emis o dispoziție prin care a împuternicit Pretura Ciocana și întreprinderile municipale „Lumteh”, „Exdrupo” și „Spații verzi” să întreprindă unele acțiunii de reabilitare a aleii de pe bulveardul „Mircea cel Bătrân”. „Procedura de licitație de reabilitare a acestei alei a fost lansată la 21 aprilie. Licitația nici azi nu e finalizată. A doua zi însă, pe 2 aprilie, primarul a făcut poze având deja tehnica la fața locului și anunța că a dat start lucrărilor de pe bulevardul „Mircea cel Bătrân”. Autoritățile capitalei nu au organizat o licitație, dar primarul a desemnat din oficiu întreprinderea „Exdrupo”, responsabilă de reconstrucția aleii”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă consilierul.

La rândul său, Vasile Grădinaru, consilier PAS în cadrul CMC a menționat că a întreprins o vizită la fața locului ieri, 2 iunie. „Exdrupo efectuează lucrări de asfaltare și instalare a bordurii. Șeful de șantier nu a putut prezenta un act în baza căruia se fac lucrările. A făcut trimitere la o dispoziție a primarului și indicația venită de la Direcția generală transport public și căi de comunicare. Problema cea mare e că lucrătorii aștern asfaltul în lipsa unui proiect și a unei licitații, iar caietul de sarcini prevede că ÎM „Apă Canal” va trebui să instaleze sistem de irigare și asta înseamnă ca asfaltul dat va fi distrus. În unele zone aleea va fi lărgită, sunt prevăzute terenuri de joacă și de sport” a menționat consilierul.

Fracțiunea PAS i-a solicitat primarului Ion Ceban să înceteze să cheltuiască irațional banii publici. „Îi solicităm primarului să stopeze lucrările de reabilitare a aleii „Mircea cel Bătrân” și să respecte legislația națională cu privire la achiziții”, a mai spus Vasile Grădinaru.

Primarul capitalei Ion Ceban, nu a comentat deocamdată aceste acuzații.