image
Sursa foto: facebook.com/Matei.Dobrovie

Deputat de la București: Cea mai mare palmă pentru România - PD a refuzat introducerea limbii române în Constituție

Binomul Plahotniuc-Dodon (PDM-PSRM) a refuzat includerea limbii române în locul celei așa-zise moldovenești în Constituție. Așa-i iubește Plahotniuc pe frații de peste Prut, la fel de mult ca Dodon, afirmă deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

„Din grantul de 26 de milioane de euro oferit de Guvernul României au fost renovate până acum 832 de grădinițe. Foarte bine, dar acum vine răsplata! Pe de altă parte, Bucureștiul a continuat să fie sponsorul care nu pune condiții puterii corupte de la Chișinău, indiferent de cât de mare este jaful pe care-l comit oligarhii din buzunarele fraților noștri de peste Prut. România a susținut stabilitatea fără reforme până în pânzele albe, fiind aproape să reușească ce nu și-a propus: venirea pro-rușilor la putere, democratic, prin alegeri. România a finanțat RM atunci când UE și ceilalți parteneri au încetat s-o facă din motive de derapaje anti-democratice. România nu a reacționat la invalidarea alegerilor de la Chișinău și nici la furtul miliardului”, comentează deputatul de la București.

Acum Plahotniuc mulțumește României pentru sprijin: PD nu a votat introducerea limbii române în Constituție, continuă Dobrovie. Asta deși avea majoritatea pentru necesară și acest lucru trebuia să fie o simplă formalitate, dat fiind că încă din data de 5 decembrie 2013 Curtea Constituțională a hotărât foarte clar că limba de stat a Republicii Moldova este limba română, dat fiind că Declarația de Independență prevalează în raport cu Constituția, mai punctează Matei Adrian Dobrovie.

„5 ani mai târziu, aceeași clasă politică de la Chișinău refuză să modifice Constituția și să introducă limba română. În anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, este cea mai mare palmă pentru România primită de la frații de peste Prut, de la prioritatea numărul unu a politicii externe române. Bucureștiul mai vorbește încă despre parcurs pro-european, alții vorbesc despre unire, deși acest episod arată clar ce înseamnă noul curs așa zis pro-Moldova - nu este doar anti-UE, ci și anti-România”, susține deputatul român.

„Această decizie de a nu introduce în Constituția RM limba română nu are din păcate doar efecte simbolice, așa cum pare la prima vedere, ci unele extrem de grave în practică deoarece se resfrânge direct și asupra românilor din Ucraina. Kievul face în continuare o divizare artificială mai ales în regiunea Odessa între limba română și așa-zisa limbă moldovenească, prevalându-se de faptul că la Chișinău nu s-a făcut transpunerea în Constituție. Mai mult, această poziție nu ajută Bucureștiul nici în negocierile pe noul protocol de colaborare în domeniul învățământului dintre România și Ucraina”, a punctat deputatul român, într-o postare pe pagina de facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: