image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Solicitarea Termoelectrica de a majora tariful la căldură cu 60 la sută îi nemulțumește pe unii locuitori din Chișinău

Intenția conducerii Termoelectrica de a majora tariful la căldură cu 60 la sută îi nemulțumește pe mulți locuitori ai Chișinăului. Mai afectați se văd pensionarii, care se tem că vor rămâne fără bani de mâncare.

Maria Fistican are 65 de ani. Ea nu știe ce va face, dacă se va scumpi căldura. Acum, mai toții banii din pensie se duc pe medicamente.

MARIA FISTICAN, pensionară: "Suntem în vârstă, bolnavi. Soțul e în general fără un picior, trebuie medicamente și medicamente. El cu trei mii de lei și eu cu două mii de lei. Ce să faci? Și produsele s-au scumpit. E greu, e greu."

Pe Sofia Bejenari, în vârstă de 73 de ani, am surprins-o lângă bloc, în timp ce avea grijă de niște flori de toamnă... Cu greu și-a stăpânit lacrimile, când am întrebat-o cum se va descurca în această iarnă.

SOFIA BEJENARI, pensionară: "- Ne vine să plângem. Cu banii pe care îi avem... nouă ne pare rău de așa conducere. - Ce pensie aveți? - Acum mi-au adăugat și am două mii. Ce fac eu cu două mii când la televizor s-a spun că la un apartament cu o cameră poate să vină 1800-1900. Foarte tare îmi pare rău că am ajuns la așa zile. "

O posibilă scumpire a căldurii îi nemulțumește pe mulți oameni.

Administrația „Termoelectrica” a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului la energia termică. Prețul ar urma să crească de la 1.122 de lei, pentru o gigacalorie, fără TVA, până la 1.772 de lei. Anterior, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a anunțat că familiile din municipiile Chișinău și Bălți, conectate la sistemul centralizat de încălzire, vor beneficia de o compensație lunară de 450 de lei, în perioada noiembrie 2021 - martie 2022.

comentarii: