image
Sursa foto: Reuters

Compania de divertisment Cirque du Soleil şi-a anulat reprezentaţiile în China: Au solicitat sistarea tuturor activităților

Compania de divertisment Cirque du Soleil a anunţat ieri anularea „până la o notificare ulterioară" a tuturor reprezentaţiilor sale programate la Hangzhou, în China, din cauza epidemiei de coronavirus, care a început să se răspândească în întreaga lume şi să mobilizeze autorităţile sanitare internaţionale, informează AFP.

„Autorităţile chineze au solicitat sistarea temporară a tuturor activităţilor de interior la care participă peste 100 de persoane pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus", a explicat compania din Quebec într-un comunicat.

„În interesul garantării siguranţei spectatorilor şi a angajaţilor săi, Cirque du Soleil anulează astfel, până la o notificare ulterioară, toate reprezentaţiile spectacolului său „Un monde fantastique” („O lume fantastică”) din Hangzhou", precizează aceeaşi sursă.

Astăzi autorităţile de la Beijing au declarat că bilanţul epidemiei a ajuns la 26 de morţi şi 830 de cazuri confirmate.

Situat în provincia Zhejiang, oraşul Hangzhou se află la aproximativ 700 kilometri est de Wuhan, unde acest virus asemănător SARS a apărut pentru prima dată în luna decembrie, relatează Agerpres.ro.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut „situaţia de urgenţă din China", însă a apreciat că este „prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: