image
Sursa foto: Ipn.md

Valeriu Pașa: Dodon, Plahotniuc, Șor și Filat - uniți împotriva Maiei Sandu

Teama de o victorie a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale i-ar fi unit în jurul unui scop comun pe Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Vladimir Filat. Declarația îi aparține expertului Watchdog, Valeriu Pașa, și a fost făcută miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Expertul susține că dacă Maia Sandu ar câștiga alegerile prezidențiale, atunci toți cei patru ar putea să aibă mari probleme cu justiția, iar interesul care i-ar uni este s-o împiedice pe președinta PAS să ajungă la Președinție.

„Eu cred că există deja toate semnele că Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc au bătut palma în aceste alegeri, avându-i în calitate de complici pe Ilan Șor și în mod evident și pe Vlad Filat. S-au unit în fața unui inamic,care este periculos pentru toți, în mod evident este vorba despre Maia Sandu, ca potențial președinte, cu o legitimitate internă și externă foarte ridicată, care ar putea, în teorie, cel puțin pe termen mediu, să obțină rezultate în reforma justiției. Asta ar da bătăi pentru toți corupții mari, în special lui Plahotniuc, oriunde s-ar ascunde în lume”, a declarat Pașa.

El l-a mai acuzat pe Igor Dodon că nu și-ar dori extrădarea lui Vladimir Plahotniuc și că nu exclude posibilitatea ca cei doi să fi avut o înțelegere prin care oligarhul să părăsească Turcia.

Declarațiile vin în contextul unor dezvăluiri, pe surse, despre aflarea lui Plahotniuc în Turcia în perioada 10-28 septembrie. Tot în acest interval, în această țară s-ar fi aflat mai mulți politicieni moldoveni, printre care Vladimir Andronachi, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Vlad Filat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: