image
Sursa foto: facebook

Alegerile de la Bălți: Candidatul Alexandru Nesterovschi se retrage din turul II; „M-am consultat cu Igor Dodon”

Candidatul socialiștilor la funcția de primar de Bălți Alexandru Nesterovschi anunță că nu va participa la cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi de la Bălți. Candidatul anunță că a decis să boicoteze scrutinul după ce s-a consultat cu socialistul Igor Dodon.

„M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, și colegii mei de partid și toți avem aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au legitimitate morală, politică sau juridică. Declarăm boicot abuzurilor și acțiunilor ilegale comise de reprezentanții aparatului prezidențial, guvernului și CEC”, a scris candidatul socialiștilor într-o postare pe pagina sa de facebook.

Totodată Alexandru Nesterovschi, care s-a poziționat pe locul patru după numărul de voturi obținute în primul tur, și-a îndemnat și contracandidatul, pe Nicolae Grigorișin, să se retragă din cursa electorală. Acesta a mai notat că va cere diplomaților acreditați la Chișinău să nu recunoască legitimitatea scrutinului de la Bălți

Amintim că după retragerea candidatului PAS, Boris Marcoci, în cursa pentru cel de-al doilea tur rămâneau candidatul independent Nicolae Grigorișân și socialistul Alexandru Nesterovschi. Scrutinul urmează să fie desfășurat la 19 decembrie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: