image
Sursa foto: nordenws.md

Chicu, despre carantina impusă în orașul Sângerei: „Este ilegal și neîntemeiat”

Decizia de a plasa orașul Sângerei în carantină după ce au fost confirmate trei cazuri de infecție cu coronavirus, nu are temei legal, spune premierul Ion Chicu.

Mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale aprobă decizii care nu corespuns deciziilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale Primarul de acolo a luat o decizie care nu are acoperire legală și nici întemeiere”, declară Chicu.

Premierul a făcut un apel către autoritățile publice locale ca acțiunile și deciziile luate să fie întemeiate și să nu paralizeze viața și activitățile în localitățile respective.

Orașul Sângerei a fost plasat în carantină începând de astăzi și până pe data de 1 aprilie, conform deciziilor autorităților locale după ce au fost confirmate trei cazuri de infecție cu Covid-19.

Totodată, un caz care a pus pe jar autoritățile și a generat o astfel de decizie este faptul că o femeie testată pozitiv pentru coronavirus și-a sărbătorit ziua de naștere cu 26 de invitați, iar acum aceste persoane sunt căutate de organele competente.

Noutăţile partenerilor

comentarii: