Potrivit ADR Sud, se estimează că reconstrucţia drumului de acces spre Mănăstirea Chistoleni va facilita accesul turiștilor spre acest obiectiv de interes local și naţional, contribuind la sporirea atractivității zonei şi includerea acesteia  în rutele turistice internaţionale.

Valoarea contractului semnat este de circa nouă milioane de lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor - de șapte luni. În anul curent, pentru implementarea proiectului va fi alocată suma de peste 6,6 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Mănăstirea Chistoleni este unul dintre cele mai vechi lăcașe sfinte din sudul țării. Situată la 90 km de Chișinău și la circa 6 km de satul Sadaclia, Basarabeasca, mănăstirea a fost înfiinţată în anul 1932 de Înalt Prea Sfinţitul Gurie (Grosu), Mitropolit al Basarabiei.

În diferite perioade aici a fost închisoare pentru deţinuţi militari şi politici, fermă, spital, depozit ş.a. În primăvara anului 1997,  lăcaşul a revenit la menirea iniţială, ca mănăstire de maici, denumită „Mănăstirea Chistoleni".