image
Sursa foto: poză simbol

O echipă de experţi internaţionali îşi începe ancheta cu privire la presupusul atac chimic din Siria

Experţi internaționali şi-au început duminică, în Siria, ancheta cu privire la presupusul atac chimic care a antrenat atacuri occidentale de o amploare fără precedent contra regimului lui Bashar al-Assad şi au condus la o intensificare puternică a relaţiilor diplomatice, relatează AFP.

Statele Unite vor impune luni noi ”sancţiuni ruse” în legătură cu utilizarea de arme chimice de către regimul sirian, a anunţat amabsadoarea americană la ONU Nikki Haley.

Washingtonul, Parisul şi Londra au efectuat sâmbătă în zori atacuri contra a trei instalaţii, prezentate ca având legătură cu programul sirian de înarmare chimică, fără să provoace victime, ca represalii faţă de un presupus atac chimic, pe 7 aprilie, la Duma, care era la acea vreme ultimul bastion rebel în Ghouta, în apropiere de Damasc, scrie news.ro.

Misiunea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), care are ca mandat să ancheteze cu privire la o eventuală folosire de armament chimic - dar nu să-i identifice pe autori - a sosit la Damasc sâmbătă.

Activitatea misiunii este învăluită în cel mai mare secret.

Adjunctul ministrului sirian de Externe Fayçal Mokdad s-a dus duminică la hotelul unde s-a instalat misiunea OIAC, la Damasc, din care a ieşit trei ore mai târziu, a constatat o jurnalistă AFP.

Misiunile de anchetă OIAC încep întotdeauna cu o serie de întrevederi private cu oficiali.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: