image
Sursa foto: Daily Mail

Grecia: Trupurile a trei migranţi, descoperite sfârtecate pe o cale ferată

Trupurile a trei migranţi au fost găsite sfârtecate marţi pe o cale ferată ce traversează departamentul Evros, în nord-estul Greciei, la graniţa cu Turcia, o zonă parcursă frecvent de migranţi ilegali, transmite AFP.

Conform primelor rezultate ale anchetei, victimele au adormit în noaptea de luni spre marţi foarte aproape de linia ferată, fiind ulterior târâte şi ucise de tren, scrie Agerpres.

Trupurile lor au fost descoperite marţi dimineaţă lângă satul Fylakas de conductorul unui alt tren, care făcea legătura între Alexandroupolis, capitala departamentului Evros, şi oraşul Komotini, a indicat poliţia locală, fără a furniza niciun element despre identitatea victimelor.

Fluxul migrator la frontiera terestră între Turcia şi Grecia aproape s-a triplat în ultimul an, 'crescând de la 5.400 de persoane în 2017 la 14.000 în 2018', a anunţat recent ministrul elen pentru politica migratorie, Dimitris Vitsas.

Creşterea a fost însoţită de o serie de accidente rutiere, soldate cu mai mult de zece morţi în ultimele luni, a indicat ministerul său.

Zeci de migranţi sunt înghesuiţi de traficanţi în vehicule, care rulează cu mare viteză pentru a scăpa de controalele poliţiei.

La începutul lunii octombrie, 11 pasageri ai unui vehicul care transporta clandestin migranţi au murit arşi de vii în urma coliziunii frontale cu un camion.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: