image
Sursa foto: cna.md

Directorul CNA, la discuții cu reprezentanții Eurojust și Europol; Dosarele de mare corupție - subiectul principal

Dosarele de mare corupție instrumentate de autoritățile din Republica Moldova, în special cele cu caracter transnațional, au fost subiectul discuțiilor avute de directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, cu vicedirectorul Eurojust, Margarita Sniutyte, cu procurori din mai multe țări ale Uniunii Europeni și cu directorul executiv adjunct al Europol, Jean-Philippe Lecouffe.

Discuțiile au vizat colaborarea în dosarele de mare corupție, instrumentate de autoritățile din Republica Moldova și posibilitățile de colaborare pe aspecte ce țin de recuperarea activelor infracționale, aflate în jurisdicții din afara țării. De asemenea au fost discutate oportunitățile de schimb operațional de date, de informații și de bune practici.

„Am avut discuții consistente cu vicedirectoarea Eurojust, Margarita Sniutyte și cu domnul Jean-Philippe Lecouffe, directorul executiv adjunct al Europol. Am discutat oportunitățile de colaborare și am primit asigurări din partea domniilor lor că ne vor pune la dispoziție instrumente practice și produse intelectuale care să ne ajute să avansăm în dosarele de mare corupție, în special cele cu caracter transnațional. Partenerii noștri și-au exprimat disponibilitatea de a ne oferi suport operațional și în procesul de urmărire a activelor ilicite în vederea confiscării și repatrierii lor”, a precizat Iulian Rusu.

Amintim că, directorul CNA, Iulian Rusu participă, în zilele de 28-29 noiembrie, la Forumul Mondial în domeniul combaterii corupției și Masa Rotundă la nivel înalt, desfășurate sub egida guvernelor Canadei, Ecuadorului și Regatului Țărilor de Jos. Obiectivul principal al reuniunilor de la Haga este sporirea eficienței instituțiilor care luptă împotriva corupției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: