image
Sursa foto: jurnal.md

Beat la volan și fără permis, un tănăr care gonea zig-zag a fugit cât a putut de ofițeri până a lovit două mașini de poliție

Un șofer recidivist în ale cherchelii a fugit de ofițerii de patrulare până s-a izbit în două mașini de poliție încercând să scape. S-a întâmplat în această dimineață, în nordul republicii, polițiștii urmărindu-l pe tânărul beat la volan din satul Mărăndeni, raionul Fălești, până pe străzile Bălțiului.

Azi dimineață, în jurul orei 6:00, polițiștii Departamentului patrulare „Nord” al INSP, deplasându-se prin localitatea Mărăndeni, raionul Fălești, au observat o mașină care se deplasa haotic de drum.

Somat să oprească, șoferul mașinii cu pricina a ignorat apelul polițiștilor, continuându-și nestingherit calea. Pentru a-l stopa pe șofer, au fost implicate mai multe echipaje de patrulare, iar urmărirea a continuat până în municipiul Bălți, strada Colesov.

„Șoferul mașinii pus în pericol atât viața și sănătatea celorlalți participanți la trafic, dar și a polițiștilor de patrulare, deoarece într-un moment dat a accelerat brusc, tamponând din spate automobilul de serviciu al poliției, apoi a frânat și a început deplasarea cu spatele, ciocnind al doilea automobil de serviciu”, afirmă poliția.

La volan s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, locuitor al satului Răuțel, raionul Fălești, și care acum câteva săptămâni mai fusese prins beat la volan.

Supus astăzi testării alcoolscopice, în aerul expirat era de 0.67 mg/l gradul de alcoolemie.

Pe data de 11 aprilie când la fel fusese prins beat la volan, testul a arătat 0.99 mg/l de alcool în aerul expirat. Tot atunci i-a fost retras permisul de conducere.

Dis-de-dimineață un șofer din Fălești, în stare de ebrietate la volan, a tamponat doua mașini de poliție Astăzi, în jurul orei 6 dimineața, polițiștii Departamentului patrulare „Nord” a INSP, implicați la menținerea securității circulației rutiere, deplasându-se prin localitatea Mărăndeni, raionul Fălești au observat un automobil, care se deplasa neuniform. La solicitarea ofițerilor de patrulare de a stopa unitatea de transport, prin punerea în funcțiune a girofarului și a sistemului sonor, conducătorul auto a ignorat somațiile legale ale polițiștilor, continuând deplasarea, astfel reprezentând un pericol iminent în traficul rutier. Imediat, au fost implicate mai multe echipaje de patrulare pentru a stopa mijlocul de transport. Urmărirea a continuat până în municipiul Bălți, strada Colesov. Șoferul mașinii a expus în pericol, atât viața și sănătatea celorlalți participanți la trafic, dar și a polițiștilor de patrulare, deoarece într-un moment dat a accelerat brusc, tamponând din spate automobilul de serviciu al poliției, apoi a frânat, și a început deplasarea cu spatele ciocnind, al doilea automobil de serviciu. Conducătorul auto în vârstă de 28 de ani, locuitor al satului Răuțel, raionul Fălești a fost supus testării alcoolscopice, iar gradul de alcoolemie, în aerul expirat era de 0.67 mg/l. Menționăm că, șoferul la data de 11 aprilie 2020, de asemenea a fost documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu 0.99 mg/l, în aerul expirat, cu ridicarea permisului de conducere. Pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor, la fața locului a fost solicitată grupa de documentare a IP Bălți. Posted by Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP on Tuesday, 5 May 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: