Poliția din Noua Zeelandă a declarat vineri, 22 mai, pentru USA Today că ofițerii au răspuns la un apel legat de ”o moarte subită” pe 18 mai. Nu sunt cunoscute rezultatele autopsiei. Daily Mail a scris că este o sinucidere.

Jumătate neozeelandeză, jumătate samoană

Într-un interviu din 2018, Amber-Lee a mărturisit că a fost victima bullyingului la școală în perioada adolescenței de la Auckland. Ea a spus a avut de suferit din cauza culorii pielii și a formei ochilor, ”asta doar fiincă dintr-o familie pe jumătate samoană”. Irina Shayk, fosta iubită a fotbalistului Cristiano Ronaldo, a dezvăluit și ea recent că a suferit din cauza bullyingului, scrie libertatea.ro.

Violența psihologică – bullying este acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârșite cu intenție, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare.

Probleme cu greutatea

De asemenea, presa britanică a relatat că Amber-Lee a avut, de-a lungul vieții, probleme cu greutatea. La 16 ani, avea 96 kg. ”Atunci aveam o perspectivă negativă asupra tuturor lucruriulor. Mi se părea că sunt bătrână grasă, dar am gândit că nu asta vreau să fiu”, a spus ea, într-un interviu. În doar șase luni, tânăra ajugea la 55 de kilograme.