image
Sursa foto: wikipedia.org

Peste 750 de milioane de ţânţari modificaţi genetic vor fi lăsaţi în libertate

În statul american Florida, în 2021 şi 2022 vor fi lăsaţi în libertate peste 750 de milioane de ţânţari modificaţi genetic.

Autorităţile din statul american Florida au aprobat planul prin care în 2021 şi 2022 vor fi lăsaţi în libertate peste 750 de milioane de ţânţari modificaţi genetic, în scopul combaterii ţânţarului febrei galbene.

A fost disperare în districtul Florida Keys!

În 2009 şi 2010 focarele de febră denga, răspândită de către ţânţarul febrei galbene (Aedes aegypti), au creat disperare în districtul Florida Keys. Proiectul pilot este creat pentru a testa dacă ţânţarii modificaţi genetic sunt o alternativă la pulverizarea de insecticide împotriva ţânţarului febrei galbene.

Testele făcute în Insulele Cayman, Panama şi Brazilia au avut o rată mare de succes. Localnicii refuză să fie trataţi drept „cobai" pentru ţânţarul „superinsectă” sau „Robo-Frankenstein".

Localnicii refuză să fie tratați drept ”cobai”

Anumite grupuri de protecţie a mediului sunt îngrijorate că răspândirea genelor masculilor în populaţia sălbatică ar putea dăuna speciilor de păsări, insecte şi mamifere ameninţate şi pe cale de dispariţie, care se hrănesc cu ţânţari, scrie antena3.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: