image
Sursa foto: captură video

Urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo a început; Litvinenco cere astăzi convocarea unei noi ședințe extraordinare a CSP

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco informează că procurorul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, desemnat să examineze sesizarea depusă de deputatul Lilian Carp, a început urmărirea penală împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Sergiu Litvinenco cere astăzi convocarea unei noi ședințe extraordinare a Consiliului Superior al Procurorilor prin care să se selecteze și să se propună președintelui țării un Procuror General interimar.

„Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, „mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”. De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General. Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii.

Deși legea prevede că CSP se convoacă în ședință în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situații, consider că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare chiar astăzi, pentru a selecta și a propune președintelui țării un Procuror General interimar”, afirmă Litvinenco.

Sergiu Litvinenco//FacebookSergiu Litvinenco//Facebook

sursa foto:Sergiu Litvinenco//Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: