image
Sursa foto: europalibera.org

Mai mulți preoți îi cer episcopului Marchel permisiunea de a nu se mai ruga pentru conducerea țării; Ce i-a nemulțumit / DOC

Eparhia de Bălți și Fălești a publicat adresările semnate de mai mulți preoți care cer să fie scutiți de obligația de a se ruga pentru conducerea țării. Și asta după ce Republica Moldova a ratificat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice

Clerul și enoriașii spun că au aflat „cu durere în suflet” despre promulgarea de către președintele Maia Sandu a legii prin care a fost ratificată această convenție.

În opinia semnatarilor adresării către episcopul Marchel, această lege „sfidează natura omului, care a fost creată de Dumnezeu, bărbat și femeie, atentează la neprihănirea sufletului și a trupului, îndeosebi cel al copiilor, propagându-se imoralitatea, schimbarea valorilor și tradițiilor creștine și așa-zisa „nondiscriminare” care îi tentează să facă o alegere care nu este morală și nici firească omului, ci este doar dreptul lui Dumnezeu”.

„Înalt Preasfințite Stăpâne, cerem binecuvântarea și susținerea Sfinției Voastre de a înceta rugăciunile pentru așa conducere a țării care este lipsită de rațiune morală și duhovnicească, fiind distrugătoarea tradițiilor și societății creștine”, se arată în adresarea către episcopul Marchel.

Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea împotriva femeilor și a violenței domestice a fost semnată de Republica Moldova la 6 februarie 2017, dar ratificată abia acum.

Documentul include 81 de articole cu prevederi prin care statele părți asigură prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, protejarea victimelor, urmărirea penală a infractorilor și adoptarea politicilor integrate.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a atacat legea la Curtea Constituțională, argumentând că această convenție conține detalii ascunse care sunt contrare Constituției și tradițiilor Republicii Moldova.

ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md
ephbalti.mdephbalti.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: