image
Sursa foto: Getty Images

Designerul francez Jean Paul Gaultier anunţă ultima sa defilare haute-couture

Designerul francez Jean Paul Gaultier a anunţat vineri că prezentarea colecţiei sale haute-couture, programată miercuri, 22 ianuarie, la Paris, va fi „ultima" defilare după 50 de ani de carieră, însă a dat asigurări că se va implica într-un "nou proiect" alături de casa sa de modă.

„Pe 22 ianuarie 2020, voi sărbători 50 de ani de carieră în modă cu o defilare Haute Couture, la Theatre du Chatelet. Aceasta va fi şi ultima mea prezentare de modă", a spus designerul într-un comunicat transmis AFP, citat de Agerpres.

„Însă puteţi fi siguri, casa Gaultier Paris continuă, cu un nou proiect al cărui iniţiator sunt şi care vă va fi dezvăluit în curând", a adăugat el.

Anunţul designerului francez, în vârstă de 67 de ani, are loc în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, care se desfăşoară în perioada 14-23 ianuarie.

Creatorul de modă, care a fost asistentul personal al lui Pierre Cardin la vârsta de 18 ani, a devenit o figură emblematică în lumea modei haute-couture după ce "zdruncinat" codurile vestimentare în anii '80. El este autorul unor creaţii iconice, precum bustiera cu cupe conice purtată de Madonna.

Încă de la primele sale colecţii, Gaultier şi-a demonstrat talentul, amestecând genuri, epoci, şi contestând stereotipurile de gen şi ideile convenţionale de frumuseţe, publicând la un moment dat un anunţ pentru modele "atipice".

Fiul unui contabil, care a crescut la Arcueil (Val-de-Marne), în apropiere de Paris, şi care a fost iniţiat de foarte tânăr în arta cusutului de către bunica sa, a creat fuste pentru bărbaţi în 1984 deoarece, în opinia sa, "un bărbat nu-şi poartă masculinitatea prin haine, virilitatea este în capul său".

Noutăţile partenerilor

comentarii: