image
Sursa foto: jurnal.md

RM, statul nebunilor: COVID-ul nu vine la petreceri, el așteaptă să se redeschidă școlile și grădinițele

Când e vorba de chefuri, pe moldovean nu-l oprește nici COVID-19, nici restricții, amenzi, nimic. Guvernul a permis organizarea petrecerilor cu participarea a 50 de persoane și moldovenii au dat start nunților, cumetriilor, zilelor de naștere și meselor de pomenire, unde nu se poartă măști de protecție și nici distanța socială nu se respectă. Însă când vine vorba despre EDUCAȚIE, aici marii boieri tehnocrați susțin că elevii trebuie să învețe online de acasă. 30 de elevi într-o încăpere timp patru-cinci ore pe zi pot provoca un adevărat focar de infecție, iar cei peste 50 de nuntași care chefuiesc cot la cot o noapte întreagă - nu.

Vineri și sâmbătă seara, 24 și 25 iulie, nu doar în capitală, dar și în alte localități din RM a răsunat muzica, iar oamenii au chefuit până-n zori, uitând de pandemie, de restricții, de toate. Și așa cum e tradiția la moldoveni, când se întâlnesc neamurile se cuprind și se pupă, se mai bea din același pahar, să mai încurcă și furculițele, se mai ia măncare și cu mâna, că doar a spus președintele că acest virus trece prin tine și nici nu-l observi....

Nunții și cumetrii cu 50 de persoane se permit, câte 30 de elevi în clase - NU

După sistarea Stării de Urgență, guvernarea a permis organizarea diferitor manifestații cu participarea până la 50 de persoane, respectând anumite reguli. Printre acestea ar fi celebrarea zilelor de naștere și mese de pomenire. Se pare că în acest weekend moldovenii au organizat petreceri la greu și peste tot se striga „Să se pupe mirii”, „Să se pupe nunii”, „Să se pupe socrii”...

Și nu poți da vina pe oameni, deoarece ei sunt buimăciți de toată situația pandemică, în special când cei de la guvernare prin propriile exemple nu respectă regulile pe care le impun societății.

Stranie este logica, să permiți manifestații cu participarea până la 50 de persoane într-un local de tip închis, cu oameni de diferite vârste, cu diferite probleme de sănătate, veniți din diferite localități sau chiar țări, de parcă virusul ocolește asemenea evenimente. Covid așteaptă redeschiderea instituțiilor de învățământ, 30 de elevi, care petrec patru-cinci ore în aceeași încăpere, sunt un adevărat pericol de infecție. COVID-ul nu vine la petreceri, el așteaptă să se redeschidă școlile și grădinițele.

Cei de la guvernare au nevoie de proști

Republica Moldova, statul nebunilor, care interzice EDUCAȚIA însă permite și promovează chefurile și distracțiile, unde pe timp de pandemie nu se respectă nicio regulă. La zile de naștere, mese de pomenire, nunți, cumetrii, în parcuri, la terase și piscine oamenii nu se infectează, iar în școli și grădinițe - DA. Asta e „logica” celor care ne conduc. Scopul lor este unul bine definit, să îngroape definitiv sistemul educațional, ei au nevoie de proști pe care să-i guverneze după bunul plac, eI să cânte și să fure, cei de jos să danseze și să-ndure.

Noutăţile partenerilor

comentarii: