image
Sursa foto: Getty

La Chișinău au fost scoase în vânzare sicrie cu întregul capac din sticlă; Prețul ajunge la 15.000 de lei

Întreprinderea Municipală „Combinatul servicii funerare" a scos în vânzare modele noi de sicrie. Acestea sunt destinate pentru înhumarea răposaților de COVID. Dacă până nu demult, defuncții puteau fi văzuți doar la fața, printr-un geam, acum, se văd în întregime, întrucât, partea superioară a capacului este toată din sticlă. Prețul unui astfel de sicriu variază între 500 de lei și 15 mii de lei.

Noile sicrie au apărut recent în vânzare. Dacă, în faza inițială a pandemiei, capacul avea doar un geam, acum toată partea de sus este din sticlă.

Ludmila Boțan, director al ÎM „Combinatul servicii funerare”: „Sunt modificări în sicrie și asta s-a întâmplat când oamenii au început să înhumeze persoanele decedate în urma COVID-ului cu capul închis. Inițial, am început să confecționăm cu acel gemuleț micuț, unde se vedea doar fața. Acum este o sticlă mai mare, pe toată suprafața la tot capacul, unde oamenii pot să-și vadă defunctul.”

Prețul unui astfel de sicriu depinde de materialul din care este făcut.

Ludmila Boțan: „Sunt mult mai solicitate, pentru că, imediat cum apar acele sicrie, imediat sunt vândute. Mai puțin sunt solicitate celelalte pe care le vedeți. Prețul diferă după calitate. Depinde de stofa sau materialul din care este făcut. Contează mânerele, piesele care sunt puse la acest sicriu. Avem începând de la 500 de lei și avem până la 15 mii de lei. În medie, zilnic, se vând câte trei sicrie.”

Deși există cerere din partea rudelor celor decedați, oamenii nu cred că sicriele cu capac din sticlă ar trebui să fie atât de scumpe.

Potrivit datelot Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara ajunge la peste 244 de mii, iar aproximativ 5.500 de persoane au murit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: