image
Sursa foto: digi24.ro

Carantina pe nava Diamond Princess pe care se află și trei moldoveni s-a încheiat: A început debarcarea a 500 de pasageri

Circa 500 de pasageri și membri ai echipajului navei Diamond Princess sunt debarcați în Japonia, după ce au stat două săptămâni în carantină pe navă. Deocamdată nu sunt informații dacă printre cei care vor părăsi nava de croazieră sunt și cei trei moldoveni aflați la bord.

În portul Yokohama continuă operațiunile începute acum câteva ore. Sunt lăsați să plece cei care nu au avut simptome specifice infectării cu noul coronavirus și care nu au intrat în contact cu bolnavii.

Ultimele date ale Ministerului de Externe al Republicii Moldova arată că trei cetățeni moldoveni doi bărbați și o femeie se află la bordul navei, doi dintre care dețin dubla cetățenie – a Republicii Moldova și României, iar starea lor de sănătate este bună.

Un român din cei 17 aflați pe navă s-a îmbolnăvit din cauza virusului și este internat într-un spital din Japonia, în stare bună.

Pasagerii care au primit permisiunea să coboare de pe navă sunt preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama. Mai multe țări au organizat deja curse charter pentru cetățenii lor.

Procesul de debarcare va dura câteva zile, deoarece la bordul Diamond Princess sunt peste 3.000 de persoane, dintre care jumătate sunt japonezi. 500 coboară miercuri.

Pe acest vapor au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: