image
Sursa foto: foto simbol

Patru persoane au fost RĂPITE de separatiști în ultimele zile: Doi polițiști și doi civili

Patru persoane au fost răpite pe parcursul zilelor de 7 și 8 octombrie de reprezentanții organelor de forță subordonate regimului neconstituțional de la Tiraspol. Informația oferită anterior pentru Jurnal TV de surse de încredere a fost confirmată de Alexandru Jizdan, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică în cadrul unui briefing de presă.

Reprezentanții structurilor neconstituționale de forță de la Tiraspol, care au participat la aceste acțiuni, au sechestrat inclusiv telefoanele rudelor celor răpiți.

Amintim că Inspectoratul de Poliția și Procuratura Fălești a anunțat ieri despre răpirea unui singur polițist, Andrei Amarfi. Deputatul Chiril Moțpan și Asociația Promo-Lex a anunțat în dimineața zilei de azi despre răpirea pe data de 7 octombrie a încă unei persoane, tată a trei copii, Adrian Glijin.

Ulterior Serviciul de Informații și Securitate a emis un comunicat în care informează că răpirea persoanelor a avut loc pe parcursul a două zile 7 și 8 octombrie, fără a specifica cine sunt persoanele care au fost sechestrate pe parcursul zilei de 8 octombrie.

„La momentul actual, deținem informații operative despre reținerea unor persoane cărora li se incriminează activitatea în interesul organelor constituționale ale Republicii Moldova în perioada 7-8 octombrie. Informațiile deținute au fost furnizate în regim de urgență către organele de ocrotire a normelor de drept și, în continuare, sunt depuse eforturi pentru elucidarea circumstanțelor și eliberarea cetățenilor Republicii Moldova”, se spune în comunicatul SIS.

Procuratura Generală a dispus azi retragerea din gestiunea Procuraturii raionului Florești a dosarului inițiat ieri pe faptul răpirii lui Andrei Amarfi, reieșind din „complexitatea acestui caz” și l-a transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Asociația Promo Lex a anunțat că Adrian Glijin, cea de-a doua persoană răpită, este originar din satul Cuzmin, Camenca și a fost sechestrat în timp ce se afla pe un câmp din apropierea localității. Tiraspolul îl acuză de „trădare de patrie”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: