Argentinianul a fost și el demis de Florentino Perez după ce Real a fost eliminată din UEFA Champions League, din Cupa Spaniei și a rămas cu șanse minime la câștigarea campionatului, ce avea să fie obținut, până la urmă, de Barcelona.

Președintele Realului l-a convins pe Zinedine Zidane să revină la echipa pe care a părăsit-o la capătul sezonului trecut, după ce reușise să câștige 3 trofee ale Ligii Campionilor.

Totuși, nici cu Zinedine Zidane, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. În ultima etapă din La Liga, Real Madrid a pierdut în fața lanternei roșii, Rayo Vallecano, după mai bine de 20 de ani. Aceasta a fost a 10-a înfrângere din acest campionat, ceea ce reprezintă egalarea unei contraperformanțe vechi de 10 ani. În sezonul 2008-2009, Real Madrid a avut 10 înfrângeri în campionat.

De asemenea, Real poate egala o altă contraperformanță în acest an. Ar fi pentru a doua oară consecutiv când nu termină pe primele două locuri. Ultima dată s-a întâmplat acest lucru în sezonul 1973 - 1974. Cu 3 etape înainte de final, Real Madrid se află pe locul 3, la 9 puncte în spatele celor de la Atletico Madrid, echipă ce se află pe locul 2.