La rândul lor, regiunile autonome, care au competențe în materie de sănătate publică, pot decide de acum să-și închidă teritoriul pentru a limita circulația în anumite zone.

Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul Spaniei și presupune, de exemplu, restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23:00 și 6:00, sunt interzise deplasările între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă.

De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului, scrie digi24.ro.

În urmă cu cinci zile, Guvernul condus de Pedro Sanchez a decis revenirea la această măsură excepțională, din cauza creșterii explozive a cazurilor de coronavirus.

Potrivit deciziei guvernamentale, urma să fie instituită starea de urgență mai întâi pentru 15 zile, însă guvernul de la Madrid a cerut aprobarea Parlamentului pentru o prelungire timp de șase luni, până în aprilie 2021.

Asta, pentru că prima dată când Spania a fost în stare de urgență a fost nevoie de prelungirea acesteia din două în două săptămâni, ceea ce a complicat foarte mult lucrurile. Astfel, guvernul spaniol a vrut să nu se mai lovească de această problemă.

Spania rămâne statul european cel mai afectat de coronavirus, cu un total de 1.230.000 de cazuri.