image
Sursa foto: Reuters

Belgia spune NU administrării vaccinului Johnson&Johnson la persoanele sub 41 de ani, după ce o femeie a murit

Decesul unei femei de 37 de ani după ce a fost vaccinată cu serul produs de Johnson & Johnson a dus la suspendarea utilizării acestuia la persoanele sub 41 de ani în Belgia.

Femeia a murit pe 21 mai, după ce a făcut un cheag de sânge generat de trombocitopenie, o afecţiune asociată cu vaccinarea, potrivit Reuters.

La începutul lunii mai, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a declarat că a găsit o „asociere cauzală plauzibilă”, după identificarea a 28 de cazuri în rândul celor peste 8,7 milioane de persoane care au primit vaccinul J&J.

Luna trecută, și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a găsit o posibilă legătură între vaccin şi problemele rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost vaccinaţi în Statele Unite, dar a susţinut beneficiile generale în raportul cu riscurile, notează libertatea.ro.

Compania susține însă că nu s-a stabilit o relaţie cauzală clară între vaccin şi cheaguri.

Majoritatea ţărilor din UE utilizează vaccinul J&J, Danemarca însă l-a exclus din programul său de vaccinare, iar Italia şi-a limitat utilizarea la persoanele în vârstă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: