image
Sursa foto: The Moscow Times

Dodon amenință cetățenii cu pericolul rusesc: „Sfătui guvernanții care vor să se alăture la sancțiuni - să nu facă prostii”

Igor Dodon a venit cu o nouă reacție pe pagina sa de facebook, în care avertizează cetățenii „că ar putea suferi” în cazul în care guvernarea s-ar alătura sancțiunilor împotriva Rusiei.

Vreau să-i sfătui pe guvernanții care intenționează să se alăture la sancțiunile împotriva Rusiei - să nu facă prostii. Aderarea la sancțiunile împotriva Rusiei, justificând acest pas prin faptul că am primit statutul de țară candidată la aderarea la UE, este o greșeală enormă și vreau să avertizez conducerea țării în această privință. Acest lucru ține nu doar de voi sau ideologia partidului dumneavoastră, ci de viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Din cauza deciziilor sau acțiunilor pripite ale actualei guvernări, vor suferi toți cetățenii”, avertizează fostul președinte pro-rus de la Chișinău care pe moment se află în arest la domiciliu.

Precizăm că după ce, pe 23 iunie, Republica Moldova, alături de Ucraina, a obținut statutul de candidat pentru aderare la UE, au fost reluate zvonurile privind faptul că RM s-ar putea alinia sancțiunilor occidentale. Despre acestea se discută în spațiul public, dar autoritățile nu au întreprins acțiuni și nici nu au făcut noi declarații în acest sens.

Încă de la începutul războiului, băncile din Republica Moldova s-au aliat la sancțiuni, respectând toate restricţiile de plăţi internaţionale. Totodată, exporturile spre Rusia s-au diminuat din cauza războiului din Ucraina, iar autorităţile urmăresc să nu aibă loc re-exporturi de pe teritoriul RM.

Igor Dodon și PSRM nu au condamnat invazia rusă în țara vecină, distrugerea orașelor și nici masacrul civililor. Nu este la primul avertisment la adresa guvernării în care invocă forțele ruse.

Noutăţile partenerilor

comentarii: