image
Sursa foto: jc.md

România acordă 250.000 de euro pentru proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din RM

Ministerul Afacerilor Externe din România va acorda, prin decizia ministrului Bogdan Aurescu, o contribuţie voluntară în valoare de 250.000 de euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova.

Potrivit MAE român, fondurile sunt alocate din bugetul cu destinaţia cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru 2020 şi vor fi acordate prin organizaţia European Endowment for Democracy (EED), înfiinţată în 2013 de Uniunea Europeană şi statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democraţiei şi drepturilor omului în Vecinătatea UE.

„Decizia survine în continuarea activităţii consecvente a României în direcţia susţinerii parcursului european al Republicii Moldova, singura opţiune în măsură să asigure stabilitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi. România îşi propune astfel să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la valorile europene şi principiile democratice, prin susţinerea concretă acordată societăţii civile şi mass-mediei în calitate de promotori principali ai acestor valori", a anunțat MAE de la București, relatează Agerpres.

Conform acestuia, România completează astfel investiţiile multiple realizate în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul Agenţiei de cooperare internaţională pentru dezvoltare (RoAid), din subordinea MAE, în infrastructură, instituţii de învăţământ, în sistemul medical şi în alte numeroase domenii, inclusiv în mass-media, cu scopul profesionalizării şi asigurării independenţei în vederea îndeplinirii cu succes a rolului său democratic.

"România va continua să acţioneze în sprijinul direct al cetăţenilor din Republica Moldova, în baza relaţiei speciale fundamentată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie, precum şi pe Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", mai subliniază Ministerul român de Externe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: