image
Sursa foto: jurnal.md

Comisia Juridică, „aviz consultativ” pentru moțiunea de cenzură inițiată de PSRM; Ședința a fost boicotată de ACUM

UPDATE 11:28 // Comisia Juridică, numiri și imunități a aprobat un aviz consultativ cu privire la moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, inițiată de PSRM. Asta, în condițiile în care Regulamentul Parlamentului prevede că nu este nevoie de un aviz la dezbaterea moțiunii de cenzură.

„Pentru” au votat șase membri ai comisiei prezenți la ședință. Deputații Blocului ACUM au boicotat ședința.

„Nu este un vot politic. Am votat pentru că s-a respectat procedura. Cum vom vota în plenul Parlamentului nu am decis. Urmează să avem o ședință în care fracțiunea PD va decide”, a spus deputatul PD Sergiu Sârbu.

UPDATE 11:16 // Ședința Comisiei Juridice este boicotată de deputații Blocului ACUM și este condusă de vicepreședintele comisiei, socialistul Vasile Bolea.

_____

Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, inițiată de fracțiunea PSRM din Parlament, este examinată astăzi de către Comisia juridică, numiri și imunități.

Ședința Comisiei este programată pentru ora 11:00. Ulterior, pe parcursul zilei, Biroul permanent se va întruni în ședință pentru a stabili data ședinței plenare când va fi dezbătută moțiunea de cenzură.

Amintim că, vineri, 8 noiembrie, fracțiunea Partidului Socialiștilor din Moldova a înaintat moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului în contextul angajării răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură.

Potrivit PSRM, „Guvernul Sandu a demonstrat incapacitatea totală politică și profesională de a rezolva problemele acumulatee acumulate și de a opri aprofundarea crizei în toate sferele ale vieții societății”. În opinia socialiștilor, Guvernul Sandu „se face vinovat de eșecul reformei justiției.

Potrivit Regulamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: